de vrouw achter dit verhaal

Hallo lezer,

Voordat ik de verhalen deel, wil ik jou graag eerst kennis laten maken met mijn moeder. Wie is zij? Hoe zag haar leven eruit voor het hele ziekteproces, wat maakte haar zo bijzonder? Wie is de vrouw achter dit verhaal?

 

Mijn moeder is geboren op 15-11-1969. Zij was een levenslustig kind en was altijd op pad. Altijd ging Zij naar vrienden om te gaan spelen. Ze was de rebel van de familie. Op school was ze een gemiddelde leerling en na de lagere school ging ze naar de huishoudschool. Deze school kon ze gemakkelijk doen. Eigenlijk verveelde ze zich ook wel wat. Nadat ze de huishoudschool had afgemaakt, volgde ze de INAS-opleiding. Deze opleiding was bedoeld voor mensen die in de zorg wilden werken, maar nog niet zeker wisten welke kant ze op wilden gaan. Zij vond het omgaan met hele zieke mensen niet prettig en ze besloot om er toch niet in verder te gaan. 

 

In deze tijd ging ze graag op stap, en was ook regelmatig kwijt... dan zat ze ergens anders aan een bar met andere mensen die zij tegen was gekomen. Een echte levensgenieter. 

Zij deed aan stijldansen en dit deed zij op een aardig hoog niveau, hier was zij ook enorm trots op!

Omdat mijn moeder niet verder wou werken in de zorg, is zij begonnen met een baan bij een slachterij.

Begin negentiger jaren leerde zij haar man kennen. En uit hun huwelijk werden drie kinderen geboren. Maar het huwelijk hield geen stand en na de scheiding verhuisde Zij met haar kinderen. Deze situatie was niet gemakkelijk voor haar, maar je hoorde haar niet klagen en ze vocht zich erdoor. En wij 'haar kinderen' kwamen niets te kort. Intussen was mijn moeder samen met ons 'de drie kinderen' verhuisd naar een plek die beter bij ons paste. Vooral bij mijn moeder, zij voelde zich hier thuis en dit was een fijne periode voor haar. Ook had mijn moeder een nieuwe baan gevonden als huishoudelijk medewerker bij cliënten thuis waar zij ook een hele fijne en goede band mee had. 

 

Ook hield zij erg van haken. Voor haar cliënten maakte zij wel eens iets als geschenk bij een verjaardag of bij kerst. Ook haakte ze lapjes voor een cliënt die waren bedoeld voor een dekentje voor Roemenië. (Dit dekentje hebben wij als familie gehouden, voor als er ooit een baby komt, ligt het kindje lekker onder de warme deken van oma.)

Qua muziek had ze een voorkeur voor Robbie Williams en de Ierse rockband u2.

Mijn moeder kon genieten van kleine dingen. Ze was tevreden met haar huis, met haar kat 'beer' en met haar knutselspulletjes. Ook kon ze genieten van een dagje weg of van winkelen, maar op vakantie ging ze niet.

''Een pittige vrouw met een eigen wil, opgewekt en ook zorgzaam, nooit vragend en nooit klagend. Een echte prater met droge humor die kon genieten van de kleine dingen in het leven.''